fbpx

Možnosti zjednotenia Europy (vrátane Uk) Azie Ruska do jedného spolupracujúceho celku v budúcnosti doplnené1

Možnosti zjednotenia Europy (vrátane Uk) Azie, Ruska do jedného spolupracujúceho(zatiaľ ekonomického) celku v budúcnosti.

Ahoj svet,prinášam základnú víziu možností skúste prosím zvážiť a ked sa vám niečo páči môžete po diskusii s ostatnými
použiť verím,že nájdeme cesty a vylepšenia ako zlepšiť spoluprácu,odinštalovať to čo nepotrebujeme a nainštalovať to čo prinesie všetkým prosperitu i radosť
aj miesto spokojnosti pre všetkých.
Budem rád i návrhom na zlepšenia alebo i vaším víziám,návrhom nech si ľudia majú s čoho vyberať,všetci máme radi výber aj viacero ponúk a možností verím.
____________________________________________________________________
Základný rámec možnej budúcej spolupráce a niektoré súvislosti
____________________________________________________________________
Vyhliadky a základný rámec možnej budúcej spolupráce
Moje návrhy :
1. Rešpektovať hodnoty,kultúru,zvyky a politický system každej strany,krajny

-Ani ked idete uzatvárať nejaký obchod nesnažíte sa obchodného partnera prerobiť na svoj obraz alebo mu vnucovať hodnoty, ktoré mu nie sú vlastné, k obchodu príde ked zistíte čo chce a potrebuje a dáte mu to tak ,aby bol spokojný.Viac počúvať druhého ako hovoriť.
Ak by Vám obchodný partner začal vnucovať kultúru,hodnoty a chcel Vás prerábať na vlastný obraz zrejme by ste sa s ním veľmi rýchlo rozlúčili.(aj keby vám ponúkal dotácie)
2. Jeden ekonomický celok viacero spolupracujúcich systémov
(aj v číne majú jednu krajnu 2 systémy a funguje to)
Niektoré krajny nezávislosť za peniaze jednoducho nikdy nepredajú,
lebo vedia že s dlhodobého hladiska by prišli aj o peniaze aj o nezávislosť
(tí čo sa vzdávajú usd sa len odpájajú od systému oligarchie
možnosť zvážiť zavedenie ´´Eki´´ pre oblasť Euroázie,vlastný finančný systém vo vlastíctve jednotlivých štátov zabezpečí nezávislosť od oligarchie)
3. Spoločenstvo národov so samostatnou identitou a kultúrou
Každý národ má unikátnu kultúru a identitu.

Je to ako s autom každá značka má nejaké vlastnosti a volíme ju preto,lebo nám v niečom vyhovuje-preto sa nepredávajú neznačkové autá bez identity.
Myslím si,že Europania nemajú záujem o Europsku identitu každý chce zostať značkou svojho národa myslím si že nechceme ´´europske noname auto.´´
Ked sa chceme zjednotiť potrebujeme rešpektovať druhých a nepretvárať ich na svoj obraz prijať každého takého aký je.(s úctou a láskou)
4. Budovanie spoločných podnikov typu Europa(vrátane Británie),ázia,čína,,Rusko pre vzájomú viacstrennú viacstranne strane výhodnú spoluprácu pre každého napr s 25 % podielom.
Rôzne projekty a rôzne Europske aj ázijské štáty sú možné v spoločných podnikoch podla typu spolupráce.
5. Budovanie spoločnej infraštruktúry- Eu v roku 2020 peniaze budú chýbať
v číne,ázii je najviac zdrojov,dosiahnuť dohodu pri budovaní euroázijskej infraštruktúry čo posilní vzájomnú obchodnú výmenu a zisk Europy a ázije,Ruska ako celku potom narastie.
6. čína má pochvalu za to,že dáva peniaze na rozvoj infraštruktúry a nič za to nechce tj. nekladie si politické podmienky
7. Tým,že Británia vystupuje so súčasnej Eu si podľa mna otvára dvere do nového sveta – vždy reagovala na zmeny ako jedna z prvých a rozhodnutie robila aj na 50-100 rokov vopred
8. Môj názor je ten že Europa a Azia potrebuje niečo ako ´´ekonomickú platformu Java´´ s ktorou budú súhlasiť všetky súčasti,budú jej rozumieť a profitovať s nej primeraným dielom.Podmienovanie Eu typu zničte si poľnohospodárstvo a my vám dodáme potraviny 2. triednej kvality poukazuje na to,že vlastníctvo v národných rukách má dobrý význam.zahraničný kapitál nemusí mať k lokálnej krajne ten správny vzťah,hlavne západne oligarchický,ktorý častokrát uprednostoval zisk a záujmy za všeliakú cenu.
9. Euro ázijské ekonomické spoločenstvo môže tiež poskytovať dotácie,no na princípe rovnako každému,nerovnaké dotácie Eu do polnohospodárstva rôznych krajín spôsobili,že domáce subjekty skrachovali a natlačili sa na trhy pravdepodobne hlavne tie západné firmy,ktoré nám dodávajú dvojakú kvalitu.
Nerovnaké dotácie=spôsob ako obsadiť trhy=trik kapitálu.
Aj Preto malo Rusko problém so vstupom Ukrajiny do Eu.
10. Možnosť mať 2 meny paralerne, lokálneho štátu,a druhú ako pre celé Euro ázia spoločenstvo,vyžaduje mať vlastný nezávislý finančný systém,ktoré vlastnia štáty spoločenstva.(peniaze ako malý a velký krvný obeh organizmus spoločný,každý celok niečo vyrába,spolupracuje je užitočný nezaberá zdroje navyše len pre seba ako rakovina)
11. Vývoj demokracie vidím v spolupracujúcej decentralizácii občianskych skupín aj online.
Návrh :Budú definované rôzne občianske skupiny,ktoré dokážu zastúpiť občianske záujmy lepšie ako súčasny model demokracie kde sa tá ´´demokracia po ceste stráca´´ Demokracia čo najviac online v reálnom čase môže zabezpečiť čo najmešie kazenie sa demokracie,že verejné zdroje nebudú svojvolne miznúť alebo vynakladané na nepotrebné veci alebo predražené.
12. Demokracia je ako auto občan ho ovláda vtedy ked kontroluje smer a celkový systém riadenia/platformu.(čo momentálne ešte nie je)Vizionári vytvárajú vízie,občania si raz za čas zvolia tie najlepšie vízie napr. online a potom vyberú zhotoviteľov projektov pričom vyberajú po porade z expernými skupinami a na základe hodnotení.
13. Pomocou občianskych skupín aj online by sa to mohlo podariť+demokracia všetkých skupín+parlament skupín.
14. Ak by ste do automobilu nainšalovali súčasný systém nektorých demokracii,ťahalo by vás to všade inam len nie tam kde potrebujete,no tam kde vás nasmerujú záujmy ´´vlastníkov systému ´´oligarchií/aplikácii na pozadí.
-Občania budu vlastniť demokraciu ked budú vlastniť systém/platformu a súčasne pre svoj systém aj pracovať/spolupracovať ako člnen viacerých občianských skupín, vtedy majú šancu že 51 % podiel na demokracii bude v občianskej réžii.
15. Ak bude Europa chcieť patriť do väčšieho celku ako lepšie ekonomické spoločenstvo bude sa potrebovať zmeniť tak,aby bola kompaktibilná v spolupráci s partnermi budúceho celku.
16. Ked sa jedny dvere zatvoria otvoria sa druhé.Skúsme otvárať tie správne tak,aby sme sa stali súčasťou väčšieho celku prosperity, no súčasne aby sme nestratili seba samých.Ak nezostanete sami sebou nemáte nič a peniaze vám najprv na nič nebudú a nakoniec by ste o ne aj tak prišli.
17. Vo fer spolupráci k jednote aj prosperite,každá bunka je dôležitá lebo niečo tvorí,no súčasne je súčasťou celku,ktorý neprerába na svoj obraz.
18. Spoločenstvo odmieta :dobyvateľstvo,zisk bez ohľadu na ostatných,dominanciu záujmov jedných na úkor druhých.
Odmieta zasahovanie cudzieho kapitálu do politiky,organizácie ktoré nie sú skutočne charitatívne a robia politickú činnosť by mali byť vnímané ako zástupcovia oligarchie.(na oligarchie sa nevyťahuje zákon o politických stranách nemusia takmer nič môžu takmer všetku tu sú potrebné reformy systému demokracie zmeniť to a nastaviť pravidlá)
oligarchia deformuje demokraciu cez peniaze(korumpuje demokraciu) a ohýba ju podla svojich záujmov.
Skúsme vytvoriť ešte lepšie spoločenstvo ako máme tak aby sa všetci dobre cítili
a boli spokojní.
Podnikateľ napr. typu Tomáš Baťa a podobní dokázali už dávno,že všetko sa dá robiť aj inak a lepšie je zachovať si svoju idenditu,značku,súčasne byť svetový aj ohľadupný voči potrebám druhých,dávať len tak pre radosť a dávať to čo by sme chceli dostávať.

Doplnené1 Poznámka k demokracii
25.8.2017
Momentálne si ludia v demokracii typu1 prenajímajú volant auta resp šoférov
-Ak zistia že nejdú do cieľa,alebo že vodič,zmenil smer jazdy, cieľ cesty alebo zmenil trasu,zaspal po ceste atd.
nemôžu s tým v realnom čase robiť takmer nič.
To isté platí ked občan zistí,že vodiči slúžia iným pánom,ktorí si ich za peniaze prenajali,
aby ich doviezli inde v záujme svojich pánov.(oligarchický systém)

V demokracii nového typu by mohli občianske skupiny to auto vlastniť
A vodičov ´´občianske skupiny´´ by mohli po splnení konkrétnych pravidiel zmeniť i v reálnom čase online.
V tom by mohla byť nová demokracia flexibilná a efektívnejšia.

Zážitok z jazdy aj výsledky by boli v rukách občianskych skupín a ľudí.
Výsledky,spôsob, cieľ jazdy by potom záležal hlavne od nich samotných.

Trader Robo

Prejsť na panel nástrojov